Diverse

Sådan finder du den rigtige juniordyne til dit barn

8.56Kviews

Det er vigtigt, at dit barn får en god nats søvn, da det giver mere energi til leg, glæde og læring. En af de faktorer, der er med til at give dit barn en lang nattesøvn, er dynen. Der findes dog mange forskellige slags juniordyner, og det kan derfor være svært at finde den rigtige. Herunder er der råd til, hvad du skal kigge efter.

Vælg en dyne der passer til dit barn

Størrelsen
En standart juniordyne er 100 x 140 cm, hvilket svarer til en halv voksen dyne. En juniordyne bør hverken være mindre eller større. Du kan også vælge at købe et sengesæt, hvor der både er dyne og pude.

Fyldet
Der findes forskellige slags duntyper, og du bør derfor være opmærksom på, hvad dynen indeholder, inden du køber den.

Andedun er den slags duntype, som er den mindst fine. Dernæst kommer moskusdun, som er mellem fine, og til sidst er der gåsedun, som er det fineste. Man vurderer de forskellige duntypers kvalitet efter, hvor høj deres bæreevne er. Jo højere bæreevne, jo højere kvalitet.

De ovenstående dynefyld er nogle af de mest kendte. Der findes dog også andre, såsom silkefyld, der er god til at afgive overskudsvarme og fugt. Så hvis dit barn har tendens til at sparke dynen af i løbet af natten, fordi det bliver for varmt, så kan en silkedyne måske afhjælpe problemet.   

Hvornår skifter man til juniordyne?

Det er meget forskelligt fra barn til barn, hvornår man udskifter babydynen med en juniordyne, men grundreglen er, at når dit barn begynder at bevæge sig så meget, at han/hun kaster babydynen af sig, så er det tid til at skifte til en juniordyne. Derudover så bør dynen dække dit barn.

Nogle børn skifter til juniordyne ved de 3-4 måneder, hvorimod andre måske først skifter omkring de 6 måneder. Derefter kan du bruge babydynen ude i barnevognen, hvor den stadig kan puttes godt rundt om dit barn.

Leave a Response