SundhedTøj

En gave gennem opvæksten

1.3Kviews

Børn vokser hurtigt op; det ved alle. Derfor kan det også være svært at vide, hvad man skal give dem. Det ene år kan man give tøj og lidt simpelt legetøj, der hjælper til udviklingen. Det næste år er en del af det allerede forældet, og interesserne er skiftet. 

Tøjet er ligeledes også for småt. At skulle give en gave, som kan give minder gennem en hel barndom, er ikke let. Nogle går efter et tøjdyr, og andre går efter et tæppe, men i længden kommer man til at stå der og spørge sig selv: ”Hvad vil være en god kærlighedsgave til mine børn?”

Læsning, hygge og samvær.

En rigtig god gave at give til sit barn vil være en bog. En god børnebog bringer mulighed for at have lidt fællesskab. Du kan sætte dig på sengekanten med bogen i hænderne og føre lidt godnat-læsning, imens dine børn langsomt falder til ro. Med godnat-læsning får du en måde til at kontrollere, at dine børn falder ordentligt i søvn, og det giver også nogle skønne minder at kigge tilbage på.

Samtidig kan en børnebog gå hen og miste sin relevans for barnet, når det vokser op. Dog vil det også tillægge bogen en nostalgisk værdi, der ikke kan skaffes andre steder. Fortsætter man ud i fremtiden, vil bogen igen få sin relevans, når børnene selv får børn og pludselig skal til at læse højt for deres børn.

Derudover fylder bøger ikke det værste. Man kan med lethed købe flere forskellige børnebøger, uden at de fylder så meget som et hav af nye tøjdyr. Børnebøger er derfor livslange og mindeværdige gaver, der ikke fylder så meget, og som altid kan bruges igen. Det tester også børnenes fantasi af, hvilket kan gavne dem i fremtiden ligeså.