Sundhed

Tips til at øge dit barns velvære

2.06Kviews

De fleste af os kender til en travl hverdag, hvor der er alt for lidt tid til velvære, og hvordan vores krop derfor higer efter noget forkælelse og afslapning. Eksperter mener, at det ikke kun er voksne som kan gå med sådanne behov, det kan i ligeså høj grad være en fordel for børn, at få noget tid hvor der er fokus på wellness og velvære.

Barnets behov og velvære

Børn har på samme måde som voksne behov for pauser i hverdagen, fordi de også har en travl hverdag, hvor de dagligt bliver bombarderet med en masse indtryk. Disse kan i værste fald stresse dit barn, derfor kan det være en fordel at sætte noget tid af til at forkæle dit barn, som du også selv ønsker at blive forkælet.

På samme måde som det er vigtigt med en vinterfrakke om vinteren, og sandaler til børn om sommeren, så er det i ligeså høj grad også vigtigt med noget tid, hvor der er mulighed for at koble af for de små.

Forkæl dit barn

Børn har stor gavn af at blive forkælet med wellness. Børn er i disse tilfælde ikke ligeså ’krævende’ som voksne, disse former for oplevelser behøves derfor ikke koste en formue. Du kan snildt sørge for noget hjemme-spa for dine børn, hvor der er fokus på dem og deres velvære.

Udover de sædvanlige wellness oplevelser, som du selv plejer at betale dig til, så er det værdifuld viden, at velvære ikke nødvendigvis behøves at inkludere alt det. Det kan være nok at nusse dit barn, når du nusser dit barn, så bliver der udløst oxytocin i både din og dit barns krop. Oxytocin er kroppens sociale lykkehormon, som gør at vi mennesker får lyst til at have en relation til hinanden.

Køb en oplevelse

På trods af at du sagtens kan sørge for noget hygge og velvære hjemme, så kan det være en oplevelse for dit barn at få en ny oplevelse ude.  Der er her en masse alternativer, du skal blot vælge.

Hvis der er noget ferie rundt om hjørnet, kan du overveje at tage på en familieudflugt til et spasted. Der vil i den forbindelse være rig mulighed for oplevelser, som styrker velvære og ikke afstresser hele familien.

Hvis budgettet kun rækker til noget, som ikke er ligeså omkostningsfuldt eller ligeså tidskrævende, så kan du overveje at købe en massage til dit barn. Dit barn kan i lige så høj grad som dig, have stor gavn af en lindrende massage. En massage løsner op i musklerne, og kan derudover have en afstressende effekt.

I forbindelse med velvære og afstresning, så kan det være sundt for dit barn at dyrke motion flere gange ugentligt. Det er ikke anderledes for børn, end hvad det er for voksne. Børn har i lige så høj grad godt af motion, hvor de får lov at blive udfordret. Motion kan styrke dit barns fysik men også psyke og ikke mindst øge dit barns energiniveau og velvære.

Leave a Response