Diverse

Hvornår er det slut med tremmesengen?

1.5Kviews

Når det kommer til børn, er der altid nogen, der har en holdning om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Ofte er det dog ikke så sort/hvidt. For hvad der er det rigtige i en familie, er ikke nødvendigvis det samme i en anden. En af de ting som der er rigtig mange, der har en holdning til, er hvor længe, de skal sove i en tremmeseng. Det er naturligvis af sikkerhedsmæssige årsager, at barnet sover i en tremmeseng, da man på den måde er sikker på, at barnet ikke falder ud af kanten og ned på jorden.

Da der er stor forskel på børns udvikling, er der også stor forskel på, hvornår man skal skifte tremmesengen ud med en juniorseng som denne. En god tommelfingerregel er, at når barnet selv prøver at kravle ud af sengen, er det ofte ved at være tid til at overveje det. Her skal man lige have in mente, at fordi barnet står op at tremmerne, er det ikke det samme, som at de prøver at komme ud.

Fra to til tre år

Det er ofte fra barnet er lige under to år og begynder at blive rimelig sikker på benene, at mange vil begynde at overveje det. I de fleste er det dog først når barnet er lidt over 2 år, at man rent faktisk tager skridtet. Mange vælger så, at den første juniorseng måske har en sengehest, der sikrer, at barnet alligevel ikke triller ud.

En anden ting er dog også, at mange til opleve at det bliver sværere at putte barnet, da det selv kan gå ud af sengen, hvis det ikke lige synes, at det er sovetid.

Er dit hjem sikkert?

En ting man naturligvis skal være meget opmærksom på, er at når barnet selv kan stå ud af sengen, kan det også gå rundt i huset om natten. Hvis man ikke lige vågner, hvis barnet vågner midt om natten, skal man derfor være opmærksom på at ens hjemme er sikkert. Har man soveværelser på en førstesal, skal trappen være afskærmet osv.

Om dagen er man der til at holde øje, men når man sover om natten, er det lidt sværere. Samtidig er det svært for barnet at navigere rundt i et mørkt hus. Dette er endnu en grund til, at man skal være sikker på, at man ikke fjerne tremmerne tidligere, end barnet er klar til det.

 

Leave a Response