Diverse

Vær sikker på, at du kan forsørge dine børn under ledighed

636views

Hvis du er forælder til én eller flere guldklumper, anser du det uden tvivl som din vigtigste opgave at passe godt på dem. Derfor er der også vigtigt, at du altid har muligheden for at forsørge dem. Hvis uheldet er ude, og du bliver ledig, er det derfor vigtigt, at du er medlem af en a-kasse.

Når du er medlem af en a-kasse, er du nemlig forsikret mod arbejdsløshed. Det betyder, at selvom du mister dit arbejde, vil du stadig få penge udbetalt. På den måde er du sikker på, at du stadig kan betale dine leveomkostninger og forsørge dine børn. Spar penge på valg af a-kasse her.

Vælg den rette a-kasse til dit arbejdsområde

Der findes et hav af forskellige a-kasser. Det er fordi, at de forskellige har hver deres fokusområde. Som udgangspunkt specialiserer de sig enten i et bestemt arbejdsområde eller bestemt uddannelsesretning. A-kassen specialiserer sig, så dens medarbejdere har mulighed for at få en stor viden om netop de udvalgte arbejds- og uddannelsesområder. På den måde kan deres medarbejdere bedre rådgive dig som medlem.

Disse ydelser bliver du berettiget til

Der er en række sociale ydelser, som du skal være medlem af en a-kasse for at få adgang til. Det drejer sig blandt andet om dagpenge, sygedagpenge, feriedagpenge, efterløn og forskellige orlovsydelser.

Find en a-kasse, som du kan snakke med

En a-kasse er ikke en hæveautomat. Du får ganske rigtigt udbetalt dine eventuelle ydelser herfra, men hvis du bliver ledig, skal de også hjælpe dig tilbage i job. Det gør de gennem en koordineret indsats med dit nærmeste jobcenter. Derfor er det også vigtigt, at du udvælger en a-kasse, hvor du kan se dig selv tale med medarbejderne på fornuftig vis. På den måde er du sikker på, at samarbejdet også bliver frugtbart under en eventuel ledighedsperiode.

Leave a Response