Diverse

3 gode råd til den børnesikre altan

1.95Kviews

Har du børn eller børnebørn, der ofte leger ude på altanen, kan det være en god idé, at du tjekker på, om det nu er sikkert. Børn tænker ikke altid over faren ved at lege tæt på gelænderet, og det kan altså ske at gå galt, hvis man ikke som voksen er opmærksom. Derfor får du her 3 gode råd, hvis du er en af dem, der bekymrer sig for faren ved at lade børnene lege på altanen.

Tjek op på om dit gelænder lever op til kravene

Bygningsreglementet har som hovedregel, at gelænderet hele vejen rundt skal være som minimum 1 meter højt. Har du en altan med tremmegelænder, må der højst være 8 centimeter mellem tremmerne. Disse regler er lavet netop for at passe på børn og voksne, når de er på altanen. Lever din altan ikke op til disse krav, er den helt enkelt ikke lovlig. Du kan også børnesikre dit gelænder yderligere ved at montere en glasplade eller en anden form for plade, hvor der er tremmer. Dette har også den fordel, at børnene ikke kan risikere at tabe legetøj ud mellem tremmerne.

Tag en snak med børnene

Hvis børnene gerne vil ud og lege på altanen, kan det være en god idé først at tage en snak med dem om faren ved det, hvis børnene er gamle nok til at forstå det. Her kan man forklare børnene, at de skal holde afstand fra gelænderet.

Hold opsyn med børnene

Uanset altanens sikkerhed og børnenes forståelse er det vigtigt at holde opsyn med dem alligevel. Dette vil automatisk også gøre dig rolig, hvis du kan se, at børnene leger stille og roligt.

Har du brug for flere råd?

Har du brug for flere råd i forbindelse med den børnesikre altan, eller vil du gerne læse mere om ordenvedtægterne for altaner, kan du finde flere informationer om dette på Minaltan.dk.

Leave a Response