Diverse

Hold den perfekte børnefødselsdag

1.18Kviews

Alle børn glæder sig til deres fødselsdag. De får en masse kage og gaver og bedst af alt – så får de en fødselsdagsfest for venner og familie. Børnefødselsdage har ofte et tema. Lige meget hvad dit barn er interesseret i for tiden, kan det oftest bruges som tema til en børnefødselsdag. Det behøver ikke at være noget vildt eller dyrt, men kan være så simpelt som for eksempel fodbold, prinsesser, cowboys eller pirater. Alt efter temaet kan man lave mad og kage der passer til, og udvælge sjov musik der kan spille i baggrunden. Og selvfølgelig skal der vælges indslag og lege der passer til temaet.

Indslag til fødselsdagsfesten

Om man holder en temafest eller ej, skal der være lidt aktiviteter og indslag, hvor både gæster og fødselar kan hygge sig sammen og komme tættere på hinanden. Alt efter budgettet kan man bestille en klovn eller måske en tryllekunstner til at komme og underholde, eller man kan forberede forskellige lege i haven eller festlige aktiviteter indenfor. Er vejret godt, plejer en skattejagt altid at være et hit hos børnene, og det samme er lege som politi og røvere, ballondans og stoleleg. Få mere inspiration til den perfekte fødselsdagsfest her. Uanset hvad, skal børnene nok hygge sig, så længe der er fest, farver og god stemning.

Dekorationer til festen

Der er mange måder at udsmykke en fødselsdagsfest på, og ofte kommer det an på børnenes alder og naturligvis festens tema. Mange vælger den klassiske løsning med flag og balloner, mens andre foretrækker at gennemføre temaet i alt fra servietter til bannere og duge. Dekorationerne og bordopdækningen behøver dog ikke være noget særligt, da det ofte er maden og legene, som børnene er vilde efter. Et godt tip er at skrive børnenes navne eller sætte individuelle klistermærker på deres papkrus, så de kan finde det igen og ikke får brug for et nyt.

Mad i børnehøjde

En god huskeregel til børnefødselsdage er at lave mad som børnene kan spise med hænderne. Det kan være små pizzasnegle, pølsehorn, muffins, boller, grøntsagsstave og frugtbåde, der nemt kan spises med en børnehånd. Er børnene lidt ældre, kan en flot lagkage pyntet efter temaet også være et festligt indslag på dagen. Heldigvis kan meget af maden til en børnefødselsdag forberedes dagen inden, og en nat i køleskabet gør ingenting for kvaliteten. Så kan du koncentrere dig om at have en hyggelig fødselsdagsfest med dit barn og alle vennerne.

Leave a Response