Sundhed

Er dit barn klar til at skolestart?

2.23Kviews

Det kan være meget afgørende at vide, om ens barn er klar til skolestart eller ej. Oftest finder man først rigtigt ud af det, når barnet starter i skole, men der er alligevel et par ting, der er gode at være opmærksomme på, inden man sætter sit barn i skole. I denne artikel hjælper vi dig til at afgøre, hvorvidt dit barn er klar til skolestart eller om barnet skal vente et år eller to.

Generelle færdigheder
Der er et par retningslinjer, som er gode gavnligt at kunne inden skolestart. Der er dog ingen garanti for succes. Børn kan pænt lave flueben med samtlige punkter på listen og alligevel opleve udfordringer i forbindelse med skolegangen. Og omvendt kan børn der ikke kan sætte flueben ved mange af punkterne sagtens få en fin skolestart. Dette er kun generelle færdigheder, der oftest gavner barnet:

– Er glad for fælles aktiviteter med andre børn
– Kan modtage kollektive beskeder
– Holde en blyant mellem to fingre
– Selvstændig i forhold til at klæde sig på, knappe, bruge lynlås
– Har en smule kendskab til alfabetet
– Kan deltage i en almindelig samtale verbalt.
– Kan udtrykke sine ideer og ønsker overfor både børn og voksne
– Kan lytte til andre
– Kan skrive sit eget navn
Dette er kun nogle af de mange ting, man kan sætte kryds ved for at bestemme, hvorvidt ens barn er klar til at starte i skole.

Kan dit barn fordybe sig noget?
Et andet punkt som du skal vurdere, er at om dit barn er i stand til at fordybe sig, om det så er i en bog, et spil eller lignende. I skolen vil dit barn nemlig før eller siden blive præsenteret for en opgave, der kræver, at han eller hun kan sidde stille og fordybe sig i noget. Dette er en vigtig disciplin i skolen, og også noget man bliver bedre til i løbet af skoleårene. Men det er altid positivt, hvis din barn allerede på forhånd kender denne disciplin.

Hvis dit barn klar
Hvis dit barn er klar, er der naturligvis en masse forberedelser, som man skal gøre sig som forældre, inden man sender sit barn i skole. For det første er det vigtigt, at du finder en lækker skoletaske til børnehave, da der virkelig er forskel i kvalitet. En skoletaske kan hurtigt gå i stykker og ændre form, hvis ikke du husker at have kvalitet for øje, når du anskaffer dig skoletasken. På Helm.nu kan du finde en masse forskellige skoletasker af højeste kvalitet.

Det er også meget normalt, at det er forældrene, der laver madpakker til barnet, når de starter i skole, og derfor kan det også være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring det. Det er nemlig vigtigt, at barnet får de rette vitaminer, mineraler, jern og omega 3 for at kunne tænke og koncentrere sig optimalt. Hvis du ikke kan give dit barn alle de nødvendige nærringstoffer igennem kosten, kan det vær en god ide at supplere med kosttilskud, som du kan finde på Jala-Helsekost.dk

Leave a Response